неделя, 23 септември 2012 г.

Как да се подготвим за матурата по математика

Матурата по математика вече стана част от нашата реалност, начин да я избегнем няма, затова най-добре е да се отпуснем и да се опитаме да получим удовлетворение и удоволствие при подготовката си.

Като начало, преди да започнете да решавате тестове и задачи, много важно е да определите какво ниво и резултати гоните. Ако целта е просто да минете, тогава със сигурност не е нужно да полагате кой знае какви усилия, ще трябва обаче все пак да си припомните основни неща от уроците. Но ако амбициите ви са по-големи и ви е необходима по-висока оценка на кандидатстудентския изпит по математика, тогава ще трябва доста да се потрудите – освен че ще трябва да си припомните основни теоретични постановки, ще трябва да се поизпотите и над много задачи.

Няма как – не само в математиката, но и при всичко в живота високите резултати изискват максимум усилия и жертване на свободното време. Да намерите сборници с тестове и задачи, които да ви подпомогнат в подготовката, няма да ви е никак трудно. По-трудно ще ви е да направите правилния избор, но затова винаги може да се консултирате с ваши познати, които вече са минали по този път, или пък с преподавателя си. Има ученици, за които самоподготовката е добър вариант, има обаче и такива, за които е важно някой да ги направлява и подпомага. Ако сте от вторите, добре е вземете определено количество уроци, които да ви дадат посоката. И в двата случая обаче, подготовката за зрелостния и кандидатстудентския изпит си е сериозна и трудоемка работа и към нея трябва да се подходи сериозно. Така че дерзайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар